Wat is een autosloop?

Wat is een autosloop?

4 mei 2022 Uit Door Redactie

De autosloop je hebt er vast en zeker een keer van gehoord. Voor veel mensen is het onbekend terrein, maar wanneer je een sloopauto hebt waarschijnlijk niet. Op de autosloop worden auto’s uit elkaar gehaald en ook hergebruikt. Je maakt gebruik van de autosloop, wanneer je een auto hebt die je niet meer kunt verkopen op het internet. Een sloopauto is namelijk niet veel waard en het is vaak niet de moeite waard om deze via het internet te verkopen. Daarnaast liggen de reparatiekosten vaak een stuk hoger dan de dagwaarde van de auto en hierdoor is het niet handig om hem te laten repareren. Je kunt de sloopauto veel beter naar de autosloop brengen, zodat je ook echt van het voertuig af bent. Maar wat doet de autosloop precies? En hoe vind je de beste autosloop? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet een autosloop?

Het is natuurlijk wel interessant om te weten wat een autosloop nu precies doet. Een autosloop moet erkend zijn door het RDW en dit is van groot belang. Op deze manier kun je namelijk een vrijwaringsbewijs krijgen voor je voertuig. Je krijgt op deze manier nooit een probleem met het afschrijven van je voertuig. De autosloop zorgt hiervoor en geeft je auto op voor demontage, zodat die ook niet meer op je naam staat. Wanneer dit is gebeurd gaat de autosloop direct aan de slag met de autodemontage. Zo halen ze alle vloeistoffen uit het voertuig, maar ook de gevaarlijke stoffen zoals de accu. Daarnaast halen ze alle bruikbare en waardevolle onderdelen onder de auto vandaan. Deze worden schoongemaakt en opgeslagen in een magazijn voor latere verkoop. Heeft de auto geen economische waarde meer voor de autosloop? Dan wordt het wrak naar de shredder gebracht en worden de afvalstoffen hiervan opnieuw gebruikt.

Hoe vindt je de juiste autosloop?

Ben je op zoek naar een autosloop in de omgeving? Kijk dan eens op het internet en je zult al snel veel verschillende autoslopen tegenkomen. Hierbij is het vooral van groot belang dat de autosloop erkend is door het RDW. Je wilt ook dat de autosloop een ophaalservice heeft, zodat je sloopauto ook kan worden opgehaald. Echter, moet je niet vergeten dat de autosloperij een klein bedrag van de vergoeding afhaalt wanneer je deze laat ophalen. Heb je een autosloperij gevonden in de omgeving? Mooi, want je kunt dan contact opnemen en een afspraak inplannen.