Waarom je auto naar een sloperij brengen?

Waarom je auto naar een sloperij brengen?

5 mei 2022 Uit Door Redactie

Met een tweedehands auto is het normaal dat je ieder jaar je auto moet laten keuren. Veel mensen zijn hier bang voor en dat komt doordat het best belangrijk is. Als je door de keuring komt is het geen probleem, maar als je er niet doorheen komt, is dat heel vervelend. Dit betekent namelijk dat je de auto moet laten maken en in sommige gevallen kan dit veel geld kosten. Voor veel tweedehands auto’s is het niet de moeite waard om deze te laten maken. Vooral wanneer de auto motorisch iets mankeert, is het bijna onmogelijk om deze goedkoop te laten maken. Zodra de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van je auto, is het niet rendabel om je auto te laten maken. Je kunt de auto beter naar de sloperij brengen, zodat de auto gesloopt wordt. Maar wat zijn de voordelen? En wat doet de sloperij precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat zijn de voordelen?

Er zitten verschillende voordelen verbonden aan het verkopen van je auto aan een sloperij. Ten eerste ben je er direct vanaf en hoef je geen belasting meer te betalen voor je voertuig. Voor veel mensen is dit ideaal, omdat ze zo ook een nieuwe auto kunnen kopen. Ten tweede krijg je van de sloperij een kleine vergoeding. De vergoeding heeft te maken met de oud ijzer prijs en meestal kun je rond de 100 euro verwachten voor je sloopauto. Ten derde wordt de auto op een duurzame manier gesloopt. Ten slotte kan het ook een voordeel zijn als je de auto laat ophalen door de sloperij. Sommige sloperijen hebben namelijk een ophaalservice en dat is ideaal als je niet met de auto de openbare weg op kunt. Let wel op, want er gaat een klein bedrag van de vergoeding, als je de auto laat ophalen.

Wat doet de sloperij

Als je de auto verkoopt aan de sloperij, gaan ze direct aan de slag met de demontage. Ze halen alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen, zoals de accu uit het voertuig. Ook nemen ze een kijkje naar de onderdelen en slaan ze alle onderdelen op, die ze later willen doorverkopen. Als de auto geen toegevoegde waarde meer heeft, wordt deze naar de shredder gebracht voor verdere verwerking. De afvalstoffen hiervan worden door het ARN verder verwerkt in nieuwe producten.