Waarom een auto importeren uit het buitenland?

Waarom een auto importeren uit het buitenland?

26 september 2022 Uit Door Redactie

Waarom zou je een auto gaan importeren van het buitenland? Er zijn veel mensen die hierover denken en twijfelen en je kunt hiermee ook alle kanten op gaan. Veel mensen kiezen ervoor om een auto uit het buitenland te importeren en hier zit ook een logische reden achter. Zo is het nou eenmaal zo dat de auto’s in Nederland een hoge prijs hebben voor een auto hebben. Niet iedereen heeft hier genoeg geld voor en kan niet zomaar een auto gaan kopen en naar Nederland importeren. Gelukkig zijn de auto’s in het buitenland een stuk goedkoper en kun je een auto maar beter importeren. In het buitenland zijn de auto’s veel goedkoper en vooral in Duitsland. Je kunt hier goedkopere nieuwe auto’s vinden, maar ook goede tweedehands auto’s zijn hier een stuk voordeliger. Dit is natuurlijk fijn, maar het importeren brengt wel verschillende regels met zich mee. Wat moet je nu allemaal doen regelen?

De bpm aangifte online doen

Als je van plan bent een auto toch importeren uit Duitsland is het belangrijk dat je alles weet. Je mag namelijk niet opeens een Duitse auto gaan gebruiken op Nederlandse wegen zonder deze eerst geregistreerd is, wanneer je een auto wilt registreren in Nederland, moet je altijd BPM betalen aan de overheid. Dit is een bedrag dat je één keer betaald, maar alleen op deze manier kun je een Nederlands kenteken krijgen en gebruiken op de Nederlandse autowegen. Online bpm aangifte doen is dus erg belangrijk en je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Het is in ieder geval van belang dat je berekent hoeveel je moet betalen voor de BPM, voordat je de aangifte online gaat doen. Dit wordt berekend door het model dat je hebt aangeschaft, je moet precies kunnen zien hoe oud het voertuig is en hoeveel de auto nu precies uitstoot aan koolstofdioxide, dit is van belang. Wanneer de auto veel uitstoot, moet je natuurlijk ook meer BPM belasting betalen dan een auto die minder uitstoot.

Uitbesteden

Als je de bpm aangifte moet doen is er een kans aanwezig dat je niet weet hoe je dit moet aan gaan pakken. Vooral als je het niet niet eerder hebt gedaan kan dit behoorlijk lastig zijn, maar hier is wel een oplossing voor. Je kan namelijk uitbesteden en je bent er op deze manier van verzekerd dat je dit goed afrond. Als je dit lastig vind om te doen kan je dit ook via een bedrijf doen. Die kunnen jou hiermee helpen en weten hier veel vanaf.