Wat is autodemontage precies?

Wat is autodemontage precies?

15 augustus 2022 Uit Door Redactie

Heb je momenteel een sloopauto voor je deur staan en weet je niet wat je ermee moet doen? Er zijn veel dingen die je met een sloopauto kunt doen, maar je kunt deze het beste verkopen. Vaak overstijgen de reparatie kosten de dagwaarde van je voertuig en dan is het de moeite waard om deze te laten maken. Dit is natuurlijk alleen op financieel gebied, maar als je veel emotionele waarde eraan hecht kan je dit wel doen. Als je jouw sloopauto wilt verkopen kun je dit het beste niet via het internet doen. Dit kan namelijk meerdere maanden duren, terwijl je nog wel belasting moet betalen. Je kunt de sloopauto beter naar een sloperij brengen voor autodemontage, zodat je er nog geld voor krijgt. Hoe werkt autodemontage precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe voert een sloperij autodemontage uit?

Als je een auto wilt verkopen aan een sloperij, is het misschien interessant om te weten wat ze nu precies doen. Bij een sloperij doen ze vooral aan autodemontage en slopen ze het hele voertuig. Ze halen het hele voertuig uit elkaar en controleren ieder onderdeel. Dit doen ze omdat ze de onderdelen later nog willen verkopen aan een derde partij. Vaak zijn deze onderdelen veel waard en is dit de manier waarop een sloperij geld kan verdienen. Het slopen doen ze anno 2022 op een duurzame manier en ze zorgen er altijd voor dat het goed gebeurt. Na het slopen zijn er altijd reststoffen die over blijven en deze worden altijd gebruikt voor nieuwe producten. De sloperij zorgt er ook voor dat je een vrijwaring code krijgt, zodat het voertuig niet meer onder jouw naam staat. Dit is een groot voordeel en je bent vaak binnen 24 uur van je voertuig af.

Hoeveel krijg je?

Als je een sloopauto verkoopt aan een sloperij, is het natuurlijk ook fijn om meer te weten te komen over de vergoeding. Je krijgt namelijk geld voor het verkopen van je sloopauto en soms kan dit nog best wel veel zijn. Er wordt namelijk gekeken door de sloperij naar jouw voertuig en de onderdelen hiervan. Als deze veel waard zijn is de kans groot dat je een hogere vergoeding krijgt. Ook wordt er gekeken naar het gewicht van de auto en wordt op basis van de oud ijzer prijs ook de vergoeding bepaald.