Wanneer je auto naar de sloperij brengen?

Wanneer je auto naar de sloperij brengen?

15 augustus 2022 Uit Door Redactie

Veel mensen vragen zich af waarom zoveel mensen een auto naar een sloperij brengen. Dit is een logische vraag, omdat het natuurlijk niet iets wat je iedere dag doet. Je brengt ook geen gloednieuwe auto naar de sloperij en over het algemeen ook geen tweedehands voertuig. Een voertuig dat je naar de sloperij brengt, moet erg laag zijn in waarde en niet meer te maken zijn. Als je voertuig niet meer door de APK komt en de reparatie kosten hoger zijn dan de dagwaarde, is het tijd om je auto te brengen naar de sloperij. Vaak krijg je het voertuig niet meer verkocht op het internet en kom je er niet meer vanaf. Maar waarom je sloopauto brengen naar de sloperij? En wat doen ze ermee? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Waarom auto naar sloperij brengen?

De belangrijkste reden om je auto naar de sloperij te brengen, is dat je er direct van af bent. Voor de meeste mensen is dit een groot voordeel, omdat ze willen zoeken naar een nieuw voertuig. Hierbij is het van belang dat ze van hun oude voertuig af zijn en dat ze een vrijwaring code krijgen. Op deze manier hoeven ze geen belasting meer te betalen en scheelt dit natuurlijk veel in de kosten. Daarnaast is het een groot voordeel dat je een vergoeding krijgt voor je voertuig. Vaak ligt deze vergoeding niet al te hoog, maar kun je het goed gebruiken voor het kopen van een nieuwe auto. Je bent ook nog eens verantwoordelijk bezig, omdat een sloperij altijd op een duurzame manier sloopt. Zo zorgen ze ervoor dat jouw auto zijn laatste rustplaats krijgt.

Hoe werkt het slopen?

Als je een sloopauto verkoopt aan een sloperij, gaan ze vrijwel direct aan de slag. Ze regelen alle papieren, zodat je een vrijwaring code krijgt. Ook beginnen ze met de autodemontage en halen ze alle onderdelen vanuit het voertuig. De onderdelen worden grondig schoongemaakt en gecontroleerd op werking en staat. De onderdelen worden opgeslagen in een magazijn voor de latere verkoop. Er zijn namelijk een hoop mensen die onderdelen nodig hebben voor reparaties. Als er geen waarde meer zit aan het voertuig, wordt deze naar de shredder gebracht. De stoffen die overblijven van het voertuig worden allemaal gebruikt voor nieuwe producten en eventueel nieuwe voertuigen.