Alles te weten komen over een sloperij

Alles te weten komen over een sloperij

7 juli 2022 Uit Door Redactie

Een sloperij. Wat is dat nou eigenlijk en wat gebeurd en binnen een sloperij. Dat zijn vragen die een hele hoop mensen vaak stellen. In deze blog gaan we je meer vertellen over wat er binnen een sloperij gebeurd en hoe je aan een sloopauto komt dus wat zijn de oorzaken. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom je auto naar de sloop moet maar 2 zijn de meest voorkomende. Die ken je zelf vast ook wel. We hebben het namelijk over een total loss sloopauto en over een te oude auto. Iedereen weet vast wel dat een auto gemiddeld 19 jaar meegaat. Dat klinkt lang maar als de auto eenmaal bij het einde van zijn levensduur is dan valt de auto niet meer te repareren. Dat is heel erg balen. 

Meer over een sloopauto

Een auto wordt niet zomaar een sloopauto. Dan moet er wel iets gebeurd zijn wordt het een sloopauto. Een auto waar de schade nog van gemaakt kan worden zonder dat jij er verlies mee oploopt gaat niet naar de sloop. Als je wel verlies loopt als je de schade van je auto wilt laten maken dan noem je dat economisch total loss. Je auto kan vaak nog wel rijden en de auto heeft niet onwijs veel schade. Als de dagwaarde van de auto lager ligt dan de reparatiekosten kun je de auto het beste naar de autosloop brengen. Ook heb je technisch total loss. Dit houd in dat de auto zeker niet meer kan rijden en helemaal in de kreukels ligt. Dit is heel erg jammer want het is dan heel zeker dat je auto naar de sloperij moet. 

De sloperij

Nu je de meest voorkomende redenen weet wil je vast weten wat er binnen een sloperij gebeurd. Het valt wel mee hoeveel handelingen er moeten gebeuren totdat een auto is gesloopt. Wat er als eerste gebeurd nadat je auto is opgehaald en bij de sloperij is dan wordt de auto gewogen. Hoe zwaar de auto is zoveel vergoeding krijg je. Houd hierbij rekening met 5 tot 10 cent per kilogram. Als je dit vermenigvuldigt met het gewicht van je auto dan weet je wat ongeveer je vergoeding zal zijn voor je auto. Als ze dat weten beginnen ze met demonteren. Demonteren betekent meerdere onderdelen van elkaar afhalen. Nadat de auto gedemonteerd is kijken ze welke onderdelen gerecycled kunnen worden en welke nog verkocht kunnen worden.